נמצא כי בעקבות תוכניתו של אלון שפריר מוביל ושותף באקדמיה "הרמוניה" שפעלה בבית ספר בחבל מודיעין , מדדי האושר עלו ומדדי האלימות ירדו, זאת על סמך מחקרו של ד"ר יוסי הראל מהמחלקת לסוציולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן.
הנה כמה מחקרים נוספים ,פורצי דרך ,מהארץ והעולם ,שמראים שיש לנו בתוך גופנו הורמוני שמחה ואנחנו יכולים במו ידינו לגרום להפרשתם. הנה כמה דוגמאות מאין סוף מחקרים:
א. אפקט הטולמרים – אליסיה בלקבורן וג'ק שוסטר – זוכי פרס נובל לרפואה וביולוגיה על ההבנה שגישה שלילית מקצרת את הטולמרים וכאשר הטולמרים מתקצרים אין יותר התחדשות תאים, מה שמחליש מאוד את גופנו ומביא למחלות והזדקנות מואצת עם כל ההשלכות שלה.
הגישה השלילית מתייחסת לחמישה התנהגויות אשר פוגעות בבריאות :
- עוינות צינית -אנשי הכעס והחשדנות
- אנשי חצי הכוס הריקה – הפסימיסטים רואי השחורות
- מנתחי הבעיות -איזה סרט רע. ערעורים בליתי פוסקים על חוויות שליליות .
- המדחיקים -אלו שלא מבטאים ומדכאים את רגשותיהם
- האסקפיסטים – אלו שהמחשבות שלהם נודדות לעתיד או לעבר ואף פעם לא נמצאים ברגע הזה .
ב. ד"ר ברוס ליפטון ביולוג – מרכז אין סוף מחקרים בתחום הביולוגיה, רפואה פסיכולוגיה ועוד בספרו "הביולוגיה של האמונה" המוכיחים מעל לכל ספק שיש לאורח החיים שלנו ולסביבה בה אנחנו בוחרים לחיות השפעה מכרעת על החוסן הפנימי והבריאות שלנו .
ומדע חדש בשם אפי גנטיקה- מעבר לגנטיקה, שהתפתח בעשרות השנים האחרונות המצביע על כך שאורח החיים שלנו יש תפקיד מכריע הרבה יותר מהגנטיקה שלנו על התפתחות מחלות והבריאות שלנו.
ג. פרופ אסיה רולס חוקרת מוח מהטכניון שלקחה על עצמה לפצח את תעלומת הפלצבו בו והגילויים שלה חושפים את הכוח המדהים של המוח שלנו לחזק את מערכת החיסון והחוסן הפנימי ולרפא את הגוף בכוח המחשבה בלבד.
ד. אין סוף מחקרים אשר מראים שהתרופות של הדור הישן , תרופות למחלות כרוניות שכמות תופעות הלוואי שלהם עולות בהרבה מקרים על התועלת שלהם אשר בעיקר תורמות לעושר של חברות התרופות.
עולם הרפואה והפסיכולוגיה , בשנים האחרונות, נותן אמון גדול יותר בכלים ההוליסטיים ונוטה יותר ויותר לשילוב של הכלים ההוליסטים יחד עם הכלים הקונבנציונליים. ההבנה שהכל קשור להכל . העובד הוא מכלול שכל מה שקורה בחייו נוגע גם לארגון ותפקידו של הארגון להיות מודע לזה , לתמוך ולטפח את המורה .
להלן עוד מספר עובדות מחקריות התומכות בהתפרצות המגפה המתגלגלת:
איגוד הפסיכולוגים האמריקאי ,ממחקר שבוצע לאחרונה, קבע שיותר מ 90% מהביקורים אצל רופא המשפחה הם בגלל מתח ולחץ . כידוע ,מתח ולחץ גורמים לבעיות בריאותיות בדרגות שונות של חומרה ועד מוות ובמקביל יש להן השפעה מכריעה על תפקוד היכולת השכלית.
עובד שנמצא בלחץ כרוני ,מתמיד, כל התפקודים הקוגניטיביים שלו נפגעים ואז נגרמות יותר תקלות ,תאונות והחלטות שגויות הפוגעות ביעילות בארגון .
בנוסף, דר' אביב שגב , מנהל המיון בבית החולים הפסיכיאטרי שלוותה , סיפר בתוכנית רדיו של רינו צרור בגלי צה"ל, שמספר הפונים עקב בעיות רגשיות ונפשיות עלה ב 70% מהשנה שעברה .
ארגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ על שילוב תרגולים מהתחום ההולסטי.
גישה של רפואות המזרח בעיקר הרפואה הסינית שמזמינה את הרופא לדאוג לבריאות הקהילה שלו ברמה היום יומית. הרופא מקבל את השכר שלו על סמך הבריאים בקהילתו ומפחית משכרו על החולים. זוהי גישה שהיום קוראים לה רפואה מונעת והרפואה המודרנית שאלופה בטיפול במצבים דרמטיים שמתחילה להבין את חשיבות הגישה ההוליסטית ועידוד אורח חיים בריא ושמחה.
מתוך עשרות מחקרים סטטיסטיים שהתבצעו לאחרונה על ידי אוניברסיטאות מובילות בעולם ,שחקרו את יישום הכלים ההוליסטיים בארגונים ומוסדות והשפעתם על איכות החיים והמוטיבציה של המשתתפים במחקר עולה שתרגול שמחה יומי :
- מפחית את המתח והלחץ
- תורם להעלאת הריכוז ותשומת הלב
- יוצר סביבת עבודה חיובית ומחבקת
- מעורר את ארבעת הורמוני השמחה ובכך מחזקים את המערכת החיסונית ומעצימים את השמחה